Binnen Open Hof zijn wij van mening dat iedereen welkom is – welkom bij God en dus ook bij ons als Open Hof.

De bijbel is de basis van ons handelen, daar willen we dus ook veel van weten. Open Hof vindt het belangrijk om de boodschap van Jezus Christus uit te dragen.

We zijn een hof, waar rust en vrede is. Een plek waar je op adem kunt komen, rust in je leven krijgt en waar het gaat om relaties in plaats van prestaties. Een hangplek om mensen op te vangen en de warmte en liefde van God uit te stralen.

We zijn een thuis voor mensen van verschillende komaf. Sommigen hebben vroeger wel gehoord van God of waren lid van de kerk maar zijn op afstand komen te staan. Anderen hebben nog nooit van God gehoord en komen voor het eerst met hem in contact. Anderen kennen God al hun leven lang, maar zoeken daarin nog steeds verdieping. Er is oprechte aandacht voor iedereen. Er zijn activiteiten voor zowel mensen die bij Open Hof horen, als voor alle inwoners van Hillegom en de plaatsen daar omheen.

Wij vinden gemeente, ‘dat ben je samen’, de gemeente heeft jou nodig en jij hebt de gemeente nodig, we zijn een (stukje) huisgezin van God; ‘geloven op je eentje’ is niet bijbels.

De vieringen zijn modern en gebruiken vormen en media die ook van deze tijd zijn. Er wordt heldere, begrijpelijke taal gebruikt en er is ruimte voor humor en een kwinkslag. We deinzen niet terug voor eigentijdse gebruiken en laten ook aan nieuwkomers zien dat we een frisse gemeenschap zijn die met beide benen in het heden staat.

Antwoorden op geloofsvragen zijn niet star, we erkennen dat de bijbel wel degelijk richtlijnen geeft maar geen pasklare antwoorden die altijd zonder meer geldig zijn in elke persoonlijke en unieke situatie. In de bijbeluitleg wordt aangesloten bij de gereformeerde tradities en belijdenissen. De vieringen inspireren de bezoekers tot het telkens weer innemen van hun plaats in de maatschappij onder Gods zegen.

E-NIEUWS

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Open Hof? Meld je dan aan voor onze wekelijkse ‘e-nieuws’.

Steun Open Hof
Ga naar onze Sponsorkliks pagina
Contact

Zie ook de contactpagina voor meer gedetailleerde informatie en een contactformulier.

INformatie
Locatie
Scroll naar boven