prayer course logo

Op maandag 10 oktober starten we met de Prayer Course. Zes avonden samen bezig met gebed, met hoe je daardoor kunt groeien in je relatie met God en in je leven als christen. 

Je wilt graag leven met God. Maar het blijkt vaak moeilijk om je relatie met Hem vorm te geven. Je leest wel in de bijbel en je bidt. Maar je zou graag dieper willen gaan. Meer gaan ontdekken van God.

Deelnemen aan de Prayer Course is dan een kans om daar mee aan de slag te gaan. De mensen van de bekende Alpha-cursus hebben nu ook de Prayer Course ontwikkeld en sinds kort is die in Nederland beschikbaar. Je kunt het doen als vervolg op de Alpha-cursus, maar je kunt ook deelnemen zonder dat je die hebt gevolgd.

De Prayer Course is een eenvoudige, praktische introductie tot een enorm spannend thema. De zes bijeenkomsten gaan over de simpele fundamenten van gebed. De cursus richt zich niet zozeer op doorgewinterde gebedsstrijders, maar meer op de grote meerderheid van doodgewone christenen, die simpelweg beter willen worden in het spreken met God en het horen van zijn stem.

De rode draad wordt gevormd door het ‘Onze Vader’. De leerlingen van Jezus vragen Hem: ‘Heer leer ons bidden’. En Hij leert hun dan dit gebed. Met deze cursus voegen we ons bij Zijn leerlingen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  1. Doel in Gebed: Aanbidding
  2. Kracht in Gebed: Vragen
  3. Standvastigheid in Gebed: Voorbede
  4. Volharding in Gebed: Omgaan met Teleurstellingen
  5. Perspectief in Gebed: Leren Luisteren
  6. Samenwerking in Gebed: Geestelijke Strijd

Op zo’n avond kijken we samen naar een video waarin het onderwerp voor die avond aan de orde wordt gesteld. Daarna praten we er samen over door en is er tijd om te bidden.

Prayer course

Wanneer : 10 oktober – 14 november
Hoe laat : 20.00 – 21.30
Waar : Open Hof

 

Deel dit bericht .....

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
E-NIEUWS

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Open Hof? Meld je dan aan voor onze wekelijkse ‘e-nieuws’.

INformatie
Contact

Zie ook de contactpagina voor meer gedetailleerde informatie en een contactformulier.

Locatie
Scroll naar top