Mediawijsheid

Het in goede banen leiden van online (sociale) activiteiten van je kind of je jeugdclub is niet gemakkelijk: hoe lang mogen ze eigenlijk gamen? Welke spelletjes mogen ze spelen, of juist niet? Wordt er gepest via WhatsApp? Ze plaatsen toch geen gekke foto van zichzelf? Wat zien ze eigenlijk allemaal online, kan ik daar achter staan? En laten ze eens ophouden met het steeds maar checken van hun mobiel! Ze lijken wel verslaafd! Is dat erg trouwens? Moet ik me zorgen maken? Maar je kan ook zoveel leuke dingen doen online!

Hoe sta je hier als christen in? Hoe doe je geloofsopvoeding in een samenleving waar de invloed van media groot is en steeds groter wordt?

Deze twee onderwerpen: mediawijsheid en geloofsopvoeding, worden donderdag 17 maart besproken op een mediawijsheid-avond in Open Hof. Deze avond wordt georganiseerd voor leden/bezoekers van de kerken in Hillegom.

Het wordt een avond met verschillende onderdelen: Een social media update zodat iedereen een beetje weet wat gangbaar is bij de jeugd. We gaan in gesprek met elkaar over wat we belangrijk vinden bij mediawijsheid, en we wisselen tips uit over hoe je nou (als christen) die mediawijsheid-opvoeding kunt doen. Ook haken we in op onderwerpen die afgelopen tijd flink in het nieuws zijn geweest: grooming en online pesten.
Voor ouders en jeugdleiders heel actueel, maar wellicht ook interessant voor andere gemeenteleden. Je bent van harte welkom!

De avond wordt geleid door Fetske Verhagen, Media Coach en Leerkracht basisonderwijs. Aanvang 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is er koffie.

Deel dit bericht .....

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
E-NIEUWS

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Open Hof? Meld je dan aan voor onze wekelijkse ‘e-nieuws’.

INformatie
Contact

Zie ook de contactpagina voor meer gedetailleerde informatie en een contactformulier.

Locatie
Scroll naar top