Thema: De aarde en onze opdracht tot rentmeesterschap
Het klimaat verandert. Het lijkt wel of er steeds grotere overstromingen en andere extreem weer hele regio’s onleefbaar maken. Daardoor worden leefgemeenschappen verwoest, zijn er mislukte oogsten, en stijgt de nood van de toch al zo kwetsbaren in onze wereld. Er drijven grote eilanden van plastic op onze wateren. De dieren op onze aarde raken er in verstrikt of stikken erin. Voor velen een onderwerp waar we liever niet te veel over nadenken, omdat we het gevoel hebben dat we er toch niets aan kunnen doen en het maakt ons moedeloos. Er zijn mensen die twijfelen of het klimaatprobleem wel echt bestaat.

In het komende jaar willen we tijdens de avonden van de Hillegomse Bronnen ons buigen over het gebruik van de aarde door de mens. Hoe zit het met ons rentmeesterschap? In de Bijbel wordt rentmeesterschap gebruikt als term voor de mens die geen eigenaar maar beheerder is van de aarde. God is de eigenaar van alles op aarde, zowel van het stoffelijke als van het onstoffelijke, de mens heeft het slechts in bruikleen. Maar wij krijgen de opdracht rentmeester te zijn en de aarde te beheren en te dienen. Dit seizoen willen we rond dit thema een film bekijken, mensen van een duurzame kerk uitnodigen, dankdag en biddag voor gewas vieren en het joodse feest Nieuwjaar voor de Bomen belichten.

Onze eerste avond: Elements of Nature
Van harte nodigt de oecumenische commissie Hillegomse Bronnen u uit op woensdag 19 september om 20 uur voor het bekijken van een film over de aarde. We kijken naar een cyclus van 24 uur over de hele aarde. Een dag en een nacht. Het samenspel van zon, water, aarde , lucht , vuur en de interactie daarvan met alles wat op aarde leeft. En hoe zij afhankelijk zijn van elkaar.
U krijgt delen uit de BBC documentaire’ Elements of Nature’ te zien en pastor Wilna Wierenga zal de film inleiden en eind van de avond de film bespreken.
Plaats: De Vonk, het nieuwe wijkgebouw achter de Maartenskerk
Kosten: 3 euro incl. koffie en thee
Opgave: Yvonne Elzenga 0252-516451 of bij Dolf Weijers 0252-521659

Deel dit bericht .....

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Scroll naar top