asileft

De gezamenlijke kerken van Hillegom organiseren op 8 november een voorstelling van ‘As I Left My Father’s House’.

Het is een op waarheid gebaseerd toneelstuk met vluchtverhalen van migranten en gaat over de voortdurende gevolgen van oorlog. De verhalen worden verbonden met vluchtverhalen van aartsvaders uit drie boeken: Tenach, Bijbel en Koran.

Het is een initiatief van New Dutch Connection uit Utrecht, actief in het overbruggen van de kloof tussen Nederlanders en Nieuwe Nederlanders.
Dit initiatief heeft afgelopen mei een Appeltje van Oranje in ontvangst mogen nemen van Koningin Máxima.

Ook Abraham, Mozes, Jezus en Mohammed werden door crisis en oorlog op een gegeven moment in hun leven gedwongen te vluchten en een weg in te slaan vol onzekerheid en gevaar.
De religieuze teksten, voor de doelgroepen bekend en vertrouwd, worden vermengd en zo gevormd tot persoonlijke verhalen van mensen met wie zij zich kunnen identificeren: een theaterexperiment dat een niet-westerse manier van vertellen combineert met een westers theatrale context.

Alle acteurs en musici op het podium zijn gelouterde professionals die het stuk de kracht geven die het nodig heeft.
De kracht van het stuk is, dat het door middel van theater de afstand tussen verschillende religieuze, culturele en etnische groepen vermindert en er door de voorstelling, het nagesprek en maaltijd een dialoog kan ontstaan tussen mensen die elkaar anders nooit ‘echt’ zouden ontmoeten.

De voorstelling begint om 15.00 uur in de Maartenskerk. Deze voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf ca. 13 jaar. Er wordt gelijktijdig een programma voor kinderen van 4-12 jaar aangeboden in Open Hof (Raadhuisstraat 3, Hillegom).  Toegangskaarten voor de voorstelling (€1,00) en voor het kinderprogramma (€0.50) kunnen worden gekocht bij:
• De Hoeksteen, Karel Doormanplein 2, Hillegom.
• Maartenskerk, Kerkplein 1, Hillegom. (Alleen op zondag na de kerkdienst ca. 11.15 uur)
• Hobby Huis Hillegom, Hoofdstraat 48, Hillegom
• Delta Apotheek, Hoofdstraat 24, Hillegom

[crocodoc width=”750″ height=”750″]

Deel dit bericht .....

E-NIEUWS

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Open Hof? Meld je dan aan voor onze wekelijkse ‘e-nieuws’.

Steun Open Hof
Ga naar onze Sponsorkliks pagina
Contact

Zie ook de contactpagina voor meer gedetailleerde informatie en een contactformulier.

INformatie
Locatie
Scroll naar top