Alpha

Alpha online houdt in dat je vanuit huis mee kunt doen. Het is handig als je een plek hebt waar je goed internet hebt zodat we elkaar online kunnen ontmoeten. Je hebt een laptop/computer, tablet of telefoon nodig, belangrijk is dat er een webcam en microfoon in zitten (telefoon en tablet hebben dit meestal).

Als je je opgeeft ontvang je van ons een link waarmee je kunt inloggen.

We starten de avonden met kennismaken en met elkaar delen hoe de afgelopen week was. Daarna kijken we met elkaar naar een filmpje van Alpha en aansluitend hebben we een gesprek met elkaar over het filmpje. Vragen, dingen die je opvielen in het filmpje, dingen die je moeilijk vindt, daar willen we het graag met je over hebben.

We zien je graag op 14 januari 2021.

Wat is Alpha?

Alpha is een serie van tien avonden waarin je samen met anderen in gesprek gaat over geloof en het leven. Elkaar ontmoeten, vragen stellen en samen ontdekken staan daarbij centraal. Onderwerpen die o.a. langskomen zijn:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe zit het met de kerk?

We bekijken een filmpje waarin de spreker een onderwerp behandeld. Daarna praten (en vragen) we met elkaar over het thema. Met natuurlijk een lekkere bak koffie erbij!

Alpha is een serie van tien avonden waarin je samen met anderen in gesprek gaat over geloof en het leven. Elkaar ontmoeten, vragen stellen en samen ontdekken staan daarbij centraal. Onderwerpen die o.a. langskomen zijn:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe zit het met de kerk?

Elke avond beginnen we met hapjes en drankjes. Dat is gelijk een gezellig moment om elkaar wat beter te leren kennen. Daarna deelt een spreker wat over het onderwerp van de avond. Daarna praten (en vragen) we met elkaar over het thema. Met natuurlijk een lekkere bak koffie erbij!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen die vragen heeft over het leven en/of over het christelijk geloof. Niet omdat je tijdens Alpha alle antwoorden krijgt, maar omdat je samen met anderen over jouw vragen na kunt denken en de vragen van anderen hoort. Alpha geeft je de gelegenheid om in een ontspannen setting meer te weten te komen over christelijk geloof.

Misschien heb je nog nooit over het bestaan van God nagedacht. Of misschien ga je juist al jarenlang naar een kerk maar wil je met je (weer) eens nadenken over wat je nu eigenlijk gelooft. Je bent hoe dan ook welkom! 

Meer informatie / Aanmelden

In maart 2022 gaat er een nieuwe Alpha van start. Je kunt je alvast aanmelden via het formulier hiernaast. Wil je graag meer informatie? Stel je vraag via het formulier en we reageren z.s.m. Of stuur Steven Parmentier even een email.

Data:
Een introductie/informatie avond op maandag 28 februari. Hier kun je vrijblijvend eens kijken of de alpha wat voor jou is.
De Alpha vanaf 14 maart 2022, 10x op de maandagavond t/m 23 mei). 

Tijden:
De introductieavond is tijdens de viering is om 10.30 uur, of kijk later via viering gemist
De cursusavonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.00 uur.

Waar:
In verband met Corona doen we de Alpha online en kun je meedoen vanuit je eigen huis.

In februari start Alpha op de maandagavonden. Iedereen is welkom, leuk als je aanschuift!
Je kunt je alvast aanmelden via het formulier hiernaast. Wil je graag meer informatie? Stel je vraag via het formulier en we reageren z.s.m. Of stuur Dorine Sommer even een email.

Data:
maandag 6, 13, 20 en 27 februari
maandag 6, 13, 20 en 27 maart
maandag 17 en 24 april
maandag 8 en 15 mei

Tijden:
De avonden beginnen om 19:00 en duren tot 21:30 uur.

Waar:
Chocolaterie Pierre, Hoofdstraat 138 in Hillegom

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis. Bekijk onderstaande introductiefilmpjes.

Meld je aan of stel een vraag

E-NIEUWS

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Open Hof? Meld je dan aan voor onze wekelijkse ‘e-nieuws’.

Steun Open Hof
Ga naar onze Sponsorkliks pagina
Contact

Zie ook de contactpagina voor meer gedetailleerde informatie en een contactformulier.

INformatie
Locatie
Scroll naar boven